Subaru Solterra är helt annorlunda

Helt ny. Men precis som en Subaru ska vara. Fyrhjulsdriven, högsta säkerhet som standard, 3 års fri service och osannolikt hög utrustningsnivå redan i sitt grundutförande. Den enda skillnaden är att den drivs av el.

Miljöalternativet XFUEL

Vi erbjuder XFuel som tillval. Ett system som gör att bilen kan köras på både biobränslet etanol och bensin. Motorn klarar av valfri blandning mellan bensin och E85 och anpassar sig till den blandning som för tillfället finns i bränsletanken utan att föraren behöver göra något. Systemet kostar 15.000 kr monterat och klart - och du sparar över 40 000kr i skatt!

Vägtrafikskatten för en Subaru med XFuel är:

  • Outback 1.262 kr/år
  • Forester 1.174 kr/år
  • Subaru XV 1.119 kr/år

Att komma hem tryggt är den största lyxen

Subaru kompromissar aldrig med säkerhet, framkomlighet och funktion. Det bästa de har att erbjuda är standard i alla deras bilar. Det har byggt en unik relation mellan Subaru och deras kunder.

Alltid fyrhjulsdrift

En Subaru är alltid fyrhjulsdriven. Medan de flesta konkurrenter kopplar in den andra axeln först när det är ”för sent”, kan vårt unika system fördela kraften så att det i princip räcker med fäste under ett enda hjul för att du ska komma vidare eller ta dig loss.

Drivning på alla hjul gör också Subaru till en överlägsen dragbil. Den permanenta fyrhjulsdriften har gjort Subaru till favorit hos ägare med aktivt liv och fritid. Fråga vilken hästägare, fritidsfiskare, skidentusiast eller jägare som helst. För dem är bilen inte äventyret i sig, utan snarare verktyget för att ta sig till äventyret. Men – för oss är fyrhjulsdrift så mycket mer än så.

Världens säkraste bilar

EyeSight fungerar som ett extra par ögon som hjälper föraren att övervaka vägen framför bilen och känna av när andra fordon, cyklar eller fotgängare blir potentiella faror. Om systemet upptäcker att faran för kollision är överhängande kan EyeSight automatiskt bromsa in bilen för att mildra skadorna, eller – om förhållandena är rätt – undvika kollisionen helt. Förutom autobromsen har Subaru utvecklat en rad funktioner som använder sig av stereokameran.

Alltid nöjda bilägare

En del köper bil utifrån vad grannarna kör. Andra köper för att färgen är fin eller för de många mugghållarna. Och så finns det vi som köper Subaru. Vi som läser tester, provkör, funderar och provkör igen. Vi som är petiga, svårflörtade och som sätter funktion och driftsäkerhet framför prestige. Att vi är den gruppen bilägare som är mest nöjda med vår bil, vår Subaru, säger väldigt, väldigt mycket.